Naslov: Vir, Tolstojeva 12, 1230 Domžale |   Telefon: 01 724 82 58  |   Email: info@utg-vodnik.si

MENJAVE IN VRAČILA

 

Ker želimo, da tudi preko spleta v naši trgovini nakupujete sproščeno in brez skrbi, vam želimo na čimbolj preprost način omogočiti, da lahko kupljeno blago enostavno vrnete ali zamenjate.

 

 

MENJAVE

Kupljeno blago v originalni nepoškodovani embalaži vrnite nazaj na naš naslov skupaj z računom ali kopijo računa in izpolnjenim obrazcem, ki ga najdete spodaj. Po prejemu neustreznega blaga vam bomo glede na izpolnjen obrazec na vaš navedeni naslov poslali želen izdelek. Izdelek lahko zamenjate z enakim izdelkom druge velikosti, ali povsem drugim izdelkom. Poslali ga bomo na naše stroške takoj, ko bo to mogoče.

 

VRAČILA

Kupljeno blago v originalni nepoškodovani embalaži vrnite nazaj na naš naslov skupaj z računom ali kopijo računa in izpolnjenim obrazcem, ki ga najdete spodaj. V primeru, da ste na obrazcu označili, da želite vračilo kupnine, bomo najkasneje v roku 14 dni znesek nakupa vrnili nazaj na vaš navedeni TRR račun.

 

 

OBRAZEC ZA VRAČILO, MENJAVO ALI REKLAMACIJO

 

 

*Pozor: V kolikor dobimo paket brez podatkov, ne bomo mogli vedeti, kdo je pošiljatelj ozroma kupec – zato obstaja možnost, da vaša vloga ne bo rešena.

 

 

Kupljeno blago lahko vrnete na dva načina:

1. Kupljeno blago v originalni nepoškodovani embalaži skupaj z računom ali kopijo računa ter obrazcem pošljete nazaj na naš naslov. Neposredne stroške vračila krije potrošnik.

 

2. S kupljenim blagom v originalni nepoškodovani embalaži in z vso pripadajočo dokumentacijo (račun in obrazec za vračilo) se osebno oglasite v naši trgovini.

 

 

 

Naslov za vračilo blaga:

 

UTG Vodnik d.o.o.

Tolstojeva ulica 12

1230 Domžale

 

 

 

Nekaj nasvetov pred nakupom

Da bi se izognili vsem postopkom menjave, vas vljudno prosimo, da pred nakupom preverite tabele velikosti in jih primerjate s svojimi merami. Če potrebujete nasvet pri izbiri prave velikosti, vam z veseljem vedno pomagamo.

V kolikor o pravi velikosti niste prepričani, vam svetujemo, da za izdelke ne naročate personalizacije (tisk, vezenje ali druge prilagojene rešitve), saj po meri izdelanega izdelka ne bo mogoče vrniti.

 

Nekaj nasvetov ob prejemu paketa

Možnost vračila ali zamenjave izdelkov je namenjena temu, da lahko izdelek, če niste zadovoljni z njim, brez težav vrnete in odstopite od pogodbe.
Prosimo pa vas, da upoštevate spodnje nasvete in si tako omogočite zamenjavo oziroma vračilo izdelkov:

 

  •  Embalažo odprite previdno, je ne poškodujte in jo shranite. 
  •  Spravite tudi račun, saj ga boste potrebovali za morebitno vračilo ali menjavo izdelkov.
  •  Izdelek si podrobno oglejte, po potrebi previdno preizkusite – pazite, da izdelka ne poškodujete.
  •  Ne odstranjujte etiket, dokler niste prepričani, da boste izdelek obdržali.

 

 

PRAVILNIK O VRAČILU BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema blaga v posest, družbi na elektronski naslov info@utg-vodnik.si nedvoumno in jasno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z devetim odstavkom 43. d člena ZVPot odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Na podlagi petega odstavka 43. člena ZVPot kupec nima pravice odstopati v primeru personaliziranih produktov, saj gre za blago, ki se izdeluje po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Nadomestila za ceno personaliziranega produkta, ki vključuje graviranje, vezenje, tisk ali drugo modifikacijo, podjetje ne more ponuditi.

 

 

 

 

NAVODILA ZA VRNITEV BLAGA

Potrošnik mora nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od naročila podjetju vrniti blago na naslov: UTG Vodnik d.o.o., Tolstojeva ulica 12, 1230 Domžale, Slovenija.

 

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo (preverja se poštni žig).

 

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga ter strošek poštnine, katerega ne vračamo, če je bilo blago dostavljeno. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo družba opravila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.

 

Kupec mora produkt vrniti ponudniku (UTG Vodnik d.o.o) v originalni embalaži, nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

V primeru, da se zaradi uporabe vrne blago brez originalne embalaže ali je blago poškodovano, lahko družba zoper kupca uveljavlja zahtevek za povračilo zmanjšanje vrednosti blaga.

 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

 

 

JE BLAGO PRIŠLO POŠKODOVANO?

V  primeru, da prejmete pomanjkljiv ali poškodovan izdelek, nam pošljite e-poštno sporočilo na info@utg-vodnik.si s slikami, ki dokumentirajo napako, ki ste jo odkrili v 7 delovnih dneh po datumu dostave.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih