Novica: Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri udobnih zaščitnih čevljev

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri udobnih zaščitnih čevljev

Celodnevno obremenjevanje stopal ne povzroča le nelagodja in bolečin, ampak lahko tudi poslabša produktivnost. Prava zaščitna obutev lahko dela čudeže. Na kaj morate torej paziti pri izbiri udobnih zaščitnih čevljev za delo, kjer ste ves dan na nogah?

 

 

Primerna velikost

Preveliki ali premajhni varnostni čevlji poleg tega, da so neudobni, ogrožajo tudi varnost.

Nepravilna velikost ne bo nikoli služila pravemu namenu nošenja zaščitnih čevljev. Zaradi ohlapnega prileganja se vaši prsti nikoli ne bodo počutili udobno in sigurno v zaščitnih čevljih. Prav tako se vam bodo čevlji na nogah vedno zdeli težki ali pa bodo povzročali bolečine v stopalih. Podobno lahko pri tesno prilegajočih se čevljih pride do obolenj stopal, kot so boleči nohti, žulji in drugo. Nikar ne predvidevajte, da se bodo vaši zaščitni čevlji sčasoma raztegnili in se prilagodili vašim stopalom, še posebej v primeru čevljev z jekleno kapico.

 

 

Udoben podplat in ustrezna podpora

Podplat je eden glavnih elementov, ki jih morate preveriti pri nakupu udobnih delovnih čevljev.
Nekateri zaščitni čevlji imajo podplate, ki so pretanki in krhki, zaradi česar ne morejo dobro podpirati stopal. Oblazinjeni podplati pomagajo zmanjšati pritisk na stopala, zaradi česar je celodnevno stanje veliko bolj znosno. Seveda pa ni vseeno, kako so podplati oblazinjeni. Če oblazinjenje ne zagotavlja enakomerne podpore, ki omogoča najboljšo možno stabilnost podplata, je lahko prej škodljivo, kot koristno. Primerno oblazinjeni podplati pa vam lahko prihranijo veliko mero utrujenosti in vam omogočajo boljšo produktivnost skozi dan.

 

 

Dober oprijem za udobne zaščitne čevlje

Na splošno je vedno dobro izbrati varnostne čevlje z dobrim oprijemom. Počutili se boste veliko bolj udobno, če vam pri delu ne bo treba ves čas paziti, da bi vam spodrsnilo. Podplat z dobrim oprijemom in nedrsečimi lastnostmi lahko tako naredi ogromno razliko v vaši utrujenosti po dolgih urah dela, zato je vedno dobra investicija.

 

 

Lahka zaščitna kapica za prste

Teža vaših zaščitnih čevljev prav tako lahko naredi veliko razliko v utrujenosti vaših stopal skozi dan. Največjo razliko lahko naredi prav teža zaščitne kapice, ki pa je odvisna od njene sestave. V nadaljevanju so predstavljene tri najpogostejše različice čevljev z  zaščitnimi kapicami:

 

Jeklena kapica

Jekleni čevlji z varnostnimi konicami so pogosto večinska izbira, saj so poceni in zagotavljajo ustrezno zaščito v gradbeništvu ali katerem koli drugem delovnem okolju, kjer so težki stroji in nevarnost padajočih predmetov. Vendar pa je za raven zaščite treba plačati, saj so te vrste čevljev precej težki. Delavci, ki morajo delati na nogah in hoditi v takšnih čevljih dlje časa, bi se morali na splošno izogibati takšnim čevljem.

 

Aluminijasta kapica

Čevlji z aluminijastimi kapicami so veliko boljši od jeklenih različic, saj ti čevlji zagotavljajo enako raven zaščite, vendar so veliko lažji. Hkrati so tudi tanjši, zato imajo vaša stopala več prostora. Zaradi tega so čevlji z zaščitno kapico iz aluminija bolj udobni za nošenje.

Ko primerjate jeklene, boste ugotovili, da so za več kot 30 % lažji. Tudi izdelava na območju prstov je fantastična. Zagotavlja vam dober prostor. To pomeni, da so vaši prsti tudi udobni in niso stisnjeni.

 

Kompozitna kapica

Kompozitne kapice so nekovinske različice, ki delavcem zagotavljajo večjo svobodo gibanja prstov. Poleg tega so veliko lažji, zato so čevlji precej udobni. Za izdelavo teh čevljev se uporabljajo ogljikova vlakna, steklena vlakna in kevlar. Vendar pa ti čevlji ne zagotavljajo enake ravni zaščite kot jekleni ali aluminijasti. Od vseh treh vrst podplatov so ti običajno najlažji.

 

 

 

Trajnostna zaščina obutev

Vse ima življenjsko dobo, zaščitni čevlji niso nobena izjema. Obraba zaščitnih čevljev je neizogibna. Kljub temu lahko z nakupom kakovostnih in vzdržljivih zaščitnih čevljev poskrbite za daljšo življenjsko dobo, tako da vam jih ne bo treba tako pogosto menjati. Kot velja za mnogo stvari v življenju, najceneje ni vedno najugodneje. Zato raje izberite kvalitetne in udobne zaščitne čevlje, ki vam bodo služili dobro in dlje časa.

 

Kako pogosto se menjajo varnostni čevlji?

V povprečju ljudje potrebujejo nove varnostne čevlje vsako leto. Če so čevlji poškodovani ali obrabljeni, pa jih je treba zamenjati prej. To je seveda odvisno od okolja, pogostosti uporabe in vzdrževanja. Če želite ugotoviti, ali je treba vaše varnostne čevlje zamenjati, si oglejte naslednje kriterije:

 

  • Ali imajo kakšne razpoke ali raztrganine?
  • Ali imajo kakšne luknje?
  • Ali je podplat popustil - ali je zlomljen ali perforiran?
  • Ali je protizdrsna plast obrabljena?
  • Ali so na zaščitni kapici vdrtine?

 

 

Kateri čevlji so torej najboljši za celodnevno stanje na betonu?

Če iščete udobne in lahke zaščitne čevlje, s katerimi boste brez težav cel dan na nogah, obenem pa vam zagotavljajo odlično zaščito, potem so zaščitni delovni čevlji Jet odlična izbira.

Jet je nizek delovni čevelj z ultra dinamičnim dizajnom z aluminijasto kapico in kompozitnim vmesnim podplatom. Aluminijasta kapica omogoča, da je čevelj kljub odlični zaščiti lahek in zato izredno udoben.

Patentirana tehnologija RESPONDER, uporabljena v vmesnem podplatu in vložku, zagotavlja izjemno odzivno blaženje, izjemno lahkotnost in prožnost po celotni površini stopala ter tako zagotavlja odlično delovanje tudi po daljši in intenzivni uporabi. Vložek RESPONDER je sestavljen iz spojine, ki povezuje na tisoče kroglic E-TPU z visoko elastičnostjo in prožnostjo.

 

Stabilizator pete preprečuje utrujenost stopal in izboljša stabilnost stopala. Podplat je odporen na olja, je protizdrsen in protivboden. Zagotavlja odličen oprijem na vseh vrstah površin. Zaščitni čevelj ima prav tako antistatične lastnosti.

Mrežasta podloga iz poliestra ima odlično drenažno zmogljivost zahvaljujoč svoji tkanini in strukturi z visoko vpojno sposobnostjo.

 

Svoj par si lahko zagotovite tukaj. Če pa vas zanimajo tudi drugi zaščitni delovni čevlji, si poglejte našo celotno ponudbo tukaj.

 

Če bi radi čevlje pred nakupom tudi poiskusili, pa se lahko oglasite v naši trgovini na Viru pri Domžalah.

 

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

razlika med varnostnimi razredi pri zaščitni obutvi
Razlika med SB, S1, S1P, S2 in S3 na enostaven način

Eno najpogosteje zastavljenih vprašanj v zvezi z varnostno obutvijo: kakšna je razlika med S1, S1P, S2, S3 zaščitno obutvijo?
V tem članku boste izvedeli, kateri varnostni standard je najbolj primeren za vaš tip dela in vaše potrebe.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih