Takšno zaščitno opremo potrebujete za varno delo

Takšno zaščitno opremo potrebujete za varno delo

Nesreče se lahko zgodijo na vsakem delovnem mestu. Izbira prave varnostne opreme je bistvenega pomena za zagotavljanje varnosti delavcev. Osebna varovalna oprema mora biti izbrana tako, da ščiti pred vsemi nevarnostmi, ki se lahko pojavijo ali imajo v primeru pojava resen vpliv na poškodbe. Preberite, kakšno zaščitno opremo potrebujete za varno opravljanje dela. 

 

ZAŠČITA GLAVE IN OČI

Pravilno nameščena zaščitna trda kapa oziroma zaščitna čelada lahko delavce zaščiti pred padajočimi predmeti in ovirami v višini glave, kar je tveganje, ki se mu delavci pogosto ne morejo izogniti. Stopnja potrebne zaščite se razlikuje glede na dejavnost, zato pri izbiri trde kape razmislite, kakšno posebno zaščito potrebujejo vaši delavci glede na delo (npr. manjši udarci ali možnost obstoja ostrih predmetov), ki se lahko zelo razlikuje glede na panogo in delovno mesto.

 

Zaščita za oči je ena izmed najbolj pozabljenih oblik osebne varovalne opreme. V okoljih z nevarnimi delci, staljenimi kovinami, katero koli obliko tekočine ali kisline ter letečimi ali premikajočimi se predmeti je treba zagotoviti in nositi zaščitna očala. Poiščite zaščitna očala s stekli, ki ustrezajo potrebam vašega delovnega okolja. Danes lahko izbirate med številnimi lastnostmi leč, vključno s sposobnostjo preprečevanja prask in zamegljevanja, zmožnostjo preprečevanja škodljivega UV-sevanja in številnimi drugimi. 

 

 

 

 

 

ZAGOTOVITE USTREZNO POKRITOST TELESA

Opremljanje zaposlenih z ustreznimi delovnimi oblačili je bistvenega pomena za zmanjšanje poškodb in zagotavljanje udobja delavcev. Danes se pri osebni varovalni opremi uporabljajo novi inovacijski materiali za zagotavljanje lahke in udobne zaščite, ki ustreza varnostnim standardom. Jakne, kombinezoni in drugi kosi delovnih oblačil imajo zdaj na primer prezračevalne elemente, ki omogočajo kroženje zraka, da je delavcem udobno. Za delavce v hladnih okoljih so na voljo tudi oblačila, ki so odporna na veter in vodo.

 

 

ZAŠČITITE NJIHOVE ROKE

Pomembna je tudi zaščita za roke, kot so ojačane rokavice, saj so roke in prsti zelo dovzetni za poškodbe na vsakem delovnem mestu, ne glede na panogo. Pogoste nevarnosti za roke so kemične opekline, poškodbe zaradi izpostavljenosti ekstremnim temperaturam (vročina in mraz), vbodne rane in raztrganine. Opremljanje delavcev z ustreznimi zaščitnimi rokavicami lahko prepreči te poškodbe in je pogosto potrebno zaradi visoke stopnje tveganja na tem področju. 

 

Vedite, da vse rokavice niso enake. Poiščite rokavice, ki nudijo zaščito rok in funkcijo spretnosti glede na delo, ki ga opravljajo vaši delavci. Danes so rokavice izdelane iz materialov, kot so termoplastična guma za zaščito pred udarci na prstih, visoko zmogljiv spandeks na zgornjem delu roke za vzdržljivost in sintetično usnje za večjo odpornost proti obrabi. 

Rokavice se morajo dobro prilegati, vendar ne tesno. Brez ustreznega prileganja je lahko gibljivost zmanjšana, varnost pa ogrožena. Pravilno prilegajoče se rokavice zmanjšujejo utrujenost, zato lahko rokavice nosite dlje časa, da zagotavljajo trajno zaščito. Ko izbirate rokavice za svojo ekipo, poiščite visokokakovostne materiale, ki zagotavljajo mobilnost, zaščito in udobje.

 

 

ZAŠČITITE NJIHOVA STOPALA

Tako kot vsako delovno mesto je tudi stopalo vsakega delavca edinstveno. Zaščitna delovna obutev, ki se ne prilega pravilno, lahko zaposlenim povzroči nelagodje, utrujenost, mehurje, odrgnine in druge poškodbe, poleg tega pa predstavlja tudi varnostno tveganje. 

 

Pri sami obutvi nedavno izboljšane tehnologije zagotavljajo vrsto funkcij, ki lahko pomagajo pri najboljši opremi delavcev. 

Napredek na področju materialov, kot so nekovinske kapice za prste, lahki materiali podplatov, inovativni podporni sistemi in konstrukcija iz mešanih materialov, so omogočili izdelavo funkcionalne obutve, ki je videti elegantno, a deluje kot učinkovita zaščita za vaša stopala.

Nove tehnologije ogrevanja in hlajenja koristijo delavcem, ki delajo v okoljih z ekstremnimi ali spremenljivimi temperaturami, ki lahko izkoristijo možnosti obutve, ki vključuje dihalne ali izolirane/ogrevalne materiale, ki ustrezajo njihovim delovnim pogojem. 

 

 

 

IZBERITE PRAVEGA PARTNERJA ZA OSEBNO VAROVALNO OPREMO

Če so podjetja na tekočem z najnovejšimi inovacijami na področju osebne varovalne opreme, lahko delavce opremijo z najboljšo zaščito, ki je na voljo. Ko iščete ponudnika osebne varovalne opreme, je pomembno, da je neusmiljen pri varovanju varnosti vaših delavcev. Idealen partner za osebno varovalno opremo bo vaš vodnik skozi postopek opremljanja, skupaj z vami bo določil potrebe vašega podjetja in vam pomagal oblikovati prilagojen program, ki bo vašim delavcem zagotovil možnosti osebne varovalne opreme od glave do peta.

Konec koncev je najpomembnejša prednostna naloga strokovnjakov za varnost ohranjanje varnosti delavcev, za to pa morajo delavce opremiti z najboljšo možno osebno varovalno opremo. Zdaj je pravi čas, da ocenite svoje programe osebne varovalne opreme in zagotovite, da izkoriščate najnovejše inovacije in rešitve za podporo varnosti delavcev.

 

Naj vam strokovnjaki v podjetju UTG Vodnik pomagamo dvigniti varnost na višjo raven z oblikovanjem celovite rešitve osebne varovalne opreme, ki bo ustrezala vašim posebnim potrebam. Podjetje UTG Vodnik že od leta 1976 pomaga generacijam delavcev varno in udobno opravljati delo z namenskimi izdelki, od varnostne obutve, zaščitnih delovnih oblačil do zaščite glave in še več. Pomagamo lahko tudi vašemu podjetju. Povežite se z nami in nam pišite na info@utg-vodnik.si ali nas obiščite na naši spletni ali fizični trgovini na Viru pri Domžalah.

 

 

 

 

 

Pišite nam

 

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Kako izbrati primerne delovne rokavice?

Ne glede na vrsto dela, ki ga opravljate, si vaše roke zaslužijo par visokokakovostnih delovnih rokavic. Seveda pa je ključnega pomena, da najdete pravi par za določeno nalogo. Ampak ni vedno enostavno najti popolnega modela. Preverite, kako izbrati primerne zaščitne delovne rokavice (odporne na kemikalije,elektriko,mraz..).

 

Varnost je bila vedno zelo pomembno vprašanje v vseh industrijskih dejavnostih, tako v gradbeništvu, kot tudi drugje. Navsezadnje to ni običajno pisarniško delo in zahteva nekatere previdnostne ukrepe.  Bolje, kot so delavci opremljeni, manj je možnosti za nesreče in poškodbe na gradbišču.

Kako zaščititi svoje oči pri delu

Delodajalec je dolžan svojim zaposlenim zagotoviti zaščitno opremo, kadar ocena tveganja to opredeli kot potrebno. Če delate na prostem, so vaše oči na leto izpostavljene kar do 10-krat večji obremenitvi z UV-žarki. Preberite, kako se zaščititi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih