Kako obleči otroka za raziskovanje v naravi v deževnih dneh?

Kako obleči otroka za raziskovanje v naravi v deževnih dneh?

Včasih nas med vročimi poletnimi dnevi preseneti nenadna ohladitev in z njo mokro vreme. Če ste v dilemi, kako svojega malčka obleči kadar je poletno vreme muhasto, niste edini. To so naši nasveti o oblačilih za vaše otroke, ko topli dnevi postanejo mokri.

 

Bombaž – koži prijazna tkanina

Ker so otroci v najbolj aktivni življenjski fazi in so le redko čisto pri miru, se pogosto potijo. Da bi prekomerno potenje preprečili, je pomembno, da imajo otroci na sebi lahka in zračna oblačila iz naravnih materialov.
Najbolj otroški koži prijazen je prav bombaž, ki dobro vpija vlago in je primeren tudi za alergike. Bombaž že dolgo velja za najboljšo izbiro za oblačila dojenčkov in majhnih otrok, saj je udoben, diha in tako preprečuje razrast mikroorganizmov, ne širi neprijetnih vonjav in ne draži občutljive otroške kože.

 

Verjetno pa ste že slišali, da navaden bombaž ni ravno idealen za mokro vreme. To drži, saj je zelo vpojen in nase vleče vlago.

Ampak, če uspemo dobiti bombaž, ki je impregniran z vodoodbojnim in oljeodbojnim premazom, smo odkrili material, ki bo vašega malčka zaščitil pred vlago in mu nudil vse prednosti naravne tkanine.

 

Otroške Camo hlače so izdelane iz 100% bombaža, ki so zaradi posebne obdelave zunanjega sloja materiala olje- in vodoodbojne. Ta material je bil razvit za slovensko vojsko, zato ste lahko prepričani o njegovi kvaliteti.

 

Oblačila z vzorci

Za otroke imajo temna oblačila in oblačila z vzorci dodatno prednost, da prikrijejo brizganje blata in drug nered, povezan s slabim vremenom. Neizogibno je namreč, da bo vaš malček iz raziskovanja v naravi prišel brez enega samega madeža. Na njegovo vidnost pa lahko vplivamo že z izbiro temnejših barv oblačil ali vzorca, zaradi katerega bo madež manj očiten. Maskirni vzorec je kot nalašč za ta namen.

 

Primerna obutev

Ko pride do obutve, se izogibajte semiša ali platnenih čevljev.

Takšni materiali se ne bodo dobro obdržali na mokrem in se lahko v najslabšem primeru celo trajno uničijo! Raje izberite gumijaste škornje ali dobre pohodne čevlje, ki jih prej popršite z impregnacijskim sprejem za obutev.

V idealnem primeru bi morala obutev vašega malčka imeti reliefne podplate iz gume, saj imajo dober oprijem, kar mu bo pomagalo preprečiti zdrs na mokri podlagi.

 

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Otroški maskirni telovnik – za poletje brez nenehnega pranja

Poletje je že skoraj tu, z njim pa vroči in soparni dnevi ter veliko prostega časa za vaše najmlajše. Kot se to za otroke spodobi, bodo spet večino dni preživeli zunaj na prostem, skupaj s svojimi bratci in sestricami ali prijatelji. Vendar ne skrbite, letos si ne boste belili glave s pranjem zamazanih oblačil.

Otroški kombinezon

Otroški kombinezoni, pajaci, tute... Kakorkoli jim rečete. Priljubljeni so tako pri otrocih, kot pri njihovih starših. Zakaj so tako super?

Poglejte si 6 razlogov, zakaj je kombinezonček odlično darilo za vašega malčka. Prepričani smo, da vas bo točka 4 presenetila.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih