Kako se obleči za delo, ko je vreme spremenljivo

Čeprav je poletja uradno že konec, se temperature v popoldnevih še dvignejo nad 25°C. To hitro opazimo sploh, če smo pri svojem delu fizično aktivni. Ampak kako se obleči, ko so zjutraj temperature nekaj stopinj nad lediščem, popoldan pa se na vročem soncu skoraj skuhamo?

 

Letni časi se spreminjajo in obeti so nepredvidljivi. Edini način, kako se spopasti s takšno nestanovitnostjo okolja, je, da se oblečemo v oblačila, sestavljena iz več plasti. Tako se lahko pripravite na različne temperature in prehajate med različnimi okolji v udobju.

Ko se delavčevo telo pregreje ali drastično ohladi, izgubi koncentracijo in močno vpliva na njegovo učinkovitost. Nošenje ustreznih oblačil pripomore k večji produktivnosti in varnosti. Primerno oblačenje je še posebej pomembno v okoljih, kjer so delavci dlje časa izpostavljeni težkim vremenskim razmeram.

 

Plastenje je ključ do tega, da ostanete suhi, topli in varni v neugodnih razmerah. Večplastni sistem oblačenja zagotavlja udobno raven toplote za delavce, ki so izpostavljeni spreminjajočim se okoljskim razmeram.

Ključ do uspešnega plastenja je, da morajo biti plasti oblačil najprej tanke in postopoma debelejše, ko se oddaljujete od telesa. Kot osnovno plast torej izberite majico s kratkimi rokavi in delovne hlače iz dovolj tankega materiala, da vam ne bo vroče v najbolj toplem delu dneva.

 

 

 

ZAŠČITNE DELOVNE HLAČE

 

Če boste kot prvo plast za spodnji del izbrali delovne hlače Harrison Light, ne boste mogli zgrešiti.
Delovne hlače Harrison Light so izdelane iz izredno lahkega materiala, ki diha.
Tkanina je kljub temu zelo močna in primerna tudi za najzahtevnejša dela.

Delovne hlače Harrison Light imajo dvojne šive,  so odporne, praktične in funkcionalne ter imajo široko paleto dodatkov, večnamenske uporabne žepe in na obrabo odporne ojačitve iz tehnične tkanine.
Ker so dolge, a lahke, je to idealen kompromis za delo v spremenljivem vremenu.

Več o delovnih hlačah Harrison Light si lahko pogledate tukaj.

 

 

ZAŠČITNA DELOVNA MAJICA

 

Za zgornji del lahko izberete lahkotno in udobno T-shirt majico Sols Regent Fit iz 100% bombaža.

Ima okrogel ovratnik iz raztegljivega materiala, model pa je Slim-fit, kar pomeni, da se lepo prilega vaši postavi.

Izberete jo lahko tudi v 9 različnih barvah, tako boste vedno našli barvo, ki vam najbolj pristaja.

Svojo lahko najdete tukaj.

 

 

 

 

ZAŠČITNA DELOVNA JOPA

 

Seveda potrebujete tudi dodatno plast za jutranje nizke temperature. Flis jopa Accelerate s polzadrgo je odlična kot srednji sloj oblačila, saj je izredno udobna in zaradi dvojne tkanine zagotavlja boljše uravnavanje toplote. Njena tkanina je popolnoma elastična in gladka, zato preprečuje lepljenje prahu in umazanije na jopo. Na voljo je v 5 različnih barvah tukaj.
Jopo lahko po potrebi oblečete ali slečete, odvisno od aktivnosti in vremena. Ko je ne potrebujete na sebi, jo preprosto zavežete okrog pasu.

 

 

ZAŠČITNI DELOVNI TELOVNIK

 

V kolikor potrebujete še eno plast, vam v prehodnem obdobju svetujemo uporabo telovnikov.
Telovnik Accelerate Lightweight je narejen iz vodoodbojnega materiala, ki se razteza v vse štiri smeri. To pomeni, da je telovnik povsem raztegljiv in zato zagotavlja najvišjo mero udobja.

Revolucionaren material združuje izredno nizko težo in visoko vzdržljivost, zato vas pri delu zagotovo ne bo oviral. Na hrbtnem delu ima všita dva mala okrasna odsevnika, ki zagotavljata boljšo vidljivost tistega, ki ga nosi.

Na voljo je v 6 različnih barvah tukaj.

 

 

 

 

 

 

MOŽNOST ŠTEVLNIH KOMBINACIJ

 

Pri UTG Vodnik lahko izbirate med neskončno paleto kombinacij. Zaščitna oblačila so narejena tako, da jo zlahka dopolnjujete z drugimi artikli iz naše ponudbe. Na primer ni vam potrebno izbirati jakne in hlač istega dobavitelja. Preprosto se lahko odločite za miks različnih.

V kolikor potrebujete določena oblačila še nekoliko bolj personalizirana in izdelana po meri pa nas kontaktirajte in skupaj bomo dorekli unikatno izdelavo zaščitnih oblačil.

V kolikor poleg oblačil, obutve in dodatkov potrebujete še karkoli drugega s seznama osebne varovalne opreme, ne oklevajte stopite v stik z nami: info@utg-vodnik.si ali nas pokličite 01 724 82 58.

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Kaj so pravzaprav funkcijska oblačila?

Funkcijska oblačila so tista oblačila, katerih namen je zadovoljiti potrebo po funkcionalnosti in prilagodljivosti določenim pogojem. Prej so bila takšna oblačila privilegij vojaške industrije in športa, danes pa so v naši novi resničnosti vse meje izbrisane in zdaj so vsi ti privilegiji na voljo tudi običajnim uporabnikom.

Kako obleči otroka za raziskovanje v naravi v deževnih dneh?

Včasih nas med vročimi poletnimi dnevi preseneti nenadna ohladitev in z njo mokro vreme. Če ste v dilemi, kako svojega malčka obleči kadar je poletno vreme muhasto, niste edini. To so naši nasveti o oblačilih za vaše otroke, ko topli dnevi postanejo mokri.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih