Kaj obleči v vročih dneh, da vam bo udobno in bo vaše telo zaščiteno?

Zdi se, da je poletni čas vedno kompromis med dobro delovno zaščito in lahkimi, prijetnimi materiali, v katerih nam ne bo vroče. Vendar ni potrebno, da je vedno tako. Svetujemo, kaj obleči, ko so dnevi pasji.

 

 

Naravni materiali, ki dihajo s kožo

                  

Naravne tkanine kot so bombaž, lan, konoplja, svila in volna so izdelane iz živalskih ali rastlinskih vlaken, zato so koži bolj prijazne.
Izmed teh tkanin je daleč najbolj uporabljen bombaž, popolnoma naravno vlakno, pridobljeno iz rastline imenovane bombaževec. Za bombaž je značilno, da je mehak, zelo prijeten za nošenje odlično vpija vlago in je dober izolator. Prav tako ne širi neprijetnih vonjav, saj preprečuje razrast mikroorganizmov.

Izdelke iz 100% bombaža si lahko ogledate tukaj.

 

 

Čeprav je bombaž zaradi svoje sestave zrelo trpežno vlakno, pa se glede obstojnosti ne more kosati z umetno ustvarjenimi vlakni, kot so poliester in poliamid. Ta vlakna pa niso ravno zelo prijetna za nošenje, zato jih v industriji z oblačili pogosto mešajo z naravnimi bombažnimi vlakni. Ker nobena tkanina ni popolna, je potrebno skleniti kompromis.

 

Pri bolj kvalitetnih delovnih oblačilih pa je vedno bolj pogosta uporaba dvoslojnega materiala – spodnja plast je sestavljena iz koži prijaznega bombaža, zgornja pa iz raztegljivih in trpežnih umetnih tkanin.Si lahko sploh želite še več kot trpežno, raztegljivo, antibakterijsko in udobno delovno oblačilo?

Funkcijska in napredna delovna oblačila si lahko pogledate tukaj. 

 

 

 

Barve, ki odbijajo vročino

Ste vedeli, da temnejše barve nase vežejo več toplote, kot svetle?

To je razlog, da so črne ploščice ob bazenu mnogo bolj vroče, kot pa bele.

Enako velja tudi za oblačila. Poleti je zato priporočljivo, da izberete svetle barve, ki bodo vročino odbijale, namesto da bi jo vpijale.

 

 

 

 

Pokrivalo, ki vašo glavo ščiti pred vročino

Glava je naš najbolj občutljiv in pomemben del telesa, zato je ključno, da jo zaščitimo. Občutek vročine se lahko zelo razlikuje, če na glavi nosimo pokrivalo.

Do določene mere nas pred vročinskim udarom ščitijo lasje, pravo zaščito pa si boste zagotovili zgolj s primernim pokrivalom, ki pred soncem ščiti tudi vaše oči.

Pri UTG Vodnik ponujamo pokrivala, ki vašo glavo zaščitijo tudi pred udarci. Čelada kot baseball kapa izgleda kot navadno pokrivalo, ki vas zaščiti tako pred soncem, kot tudi pred udarci.

Ostala poletna pokrivala si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

 

 

 

Razgaljene noge za še večjo ohladitev

Poletna vročina je lahko neizprosna, zato poskrbite, da bo vaše telo dihalo tudi na delovnem mestu.

Privoščite svojim nogam, da bodo zaščitene a jim bo vseeno omogočena (prijetna) hladitev.

V UTG Vodnik vam svetujemo, da posežete po oblačilih, ki so iz lahkotnih materialov in dihajo z vami.

Naše zaščitne kratke delovne hlače so izdelane iz tkanin proti hitrejši obrabi, prav tako pa so pri nošenju udobne in dajejo občutek lahkotnosti.

Veliko kratkih hlač v naši ponudbi je primerno tako za delo kot tudi prosti čas. Izbirate lahko med različnimi modeli in proizvajalci.

Vsem pa je skupno, da si prizadevajo in nudijo uporabnikom: kvaliteto, udobje in zaščito. 

 

V kolikor potrebujete trpežne in udobne kratke delovne hlače, ki vas bodo ščitile, vam svetujemo, da obiščete našo trgovino ali kliknite tukaj. 

 

 

Zaščitenih in lahkih nog naokrog

 

Za dodatno podporo in svetovanje nas lahko kontaktirate na mail: prodaja@utg-vodnik.si ali pa nas pokličete na 01 724 82 58.

 

 

 

Povezane vsebine: 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih