Delovna oblačila – sredstvo za izboljšanje produktivnosti zaposlenih?

Vodilni v podjetjih imajo težko nalogo, da optimizirajo vse procese v podjetju. Ne nazadnje je treba zagotoviti tudi, da je delovna sila opremljena s pravo opremo za svoje znanje in naloge, krepiti moralo in timski duh ter izkoristiti vsa sredstva za promoviranje blagovne znamke.

 

Prilagojena industrijska delovna oblačila lahko prinesejo številne prednosti za vaše podjetje, vključno z izboljšanjem produktivnosti. Če boste svojim zaposlenim dali nekaj, kar bodo ponosno nosili, bodo pri delu bolj zadovoljni in produktivni.

V nadaljevanju si bomo ogledali, kako lahko učinkovita industrijska oblačila izboljšajo produktivnost zaposlenih pri delu.

 

 

PROFESIONALEN IZGLED ZAPOSLENIH POVEČA PRODUKTIVNOST

Dobro oblikovana delovna oblačila navdihujejo in motivirajo vaše delavce. Če bodo vaši zaposleni nosili ponošene in obrabljene delovne hlače ali delovni kombinezon, se ne bodo počutili kot cenjeno kolesce v stroju vašega podjetja. Če svoje delavce oblečete v visokokakovostna delovna oblačila, bodo imeli motivacijo in pripravljenost, da za podjetje, ki ga predstavljajo, naredijo še več.

 

Dodatna prednost profesionalnega videza zaposlenih je, da njihova podoba vašim strankam sporoča, da je vaše podjetje kompetentno in strokovno podkovano na svojem področju. Samozavest vaših zaposlenih se bo s splošnim izvajanjem nalog povečala, vaše dragocene stranke pa bodo to prepoznale in tako zgradile trdnejše in trajnejše odnose, ki vplivajo na končni rezultat.

 

 

PRIHRANEK ČASA

Izbira primernih delovnih oblačil za jutranje delo ali delo pred izmeno je lahko za nekatere ljudi izziv. Ko svojim zaposlenim zagotovite industrijska delovna oblačila, ustvarite jutranjo rutino, ki je manj stresna in avtomatsko sproži delovno miselnost.

 

Zaposleni bodo v vaše podjetje prišli pripravljeni na delo s pozitivno naravnanostjo. Delavci se podzavestno zavedajo, da so oblekli delovna oblačila, ker gredo na delo. Priložnostna delovna oblačila imajo nasproten učinek, saj sporočajo, da je delovno mesto prostor za sprostitev.

 

 

POVEČA VARNOST

Cilj vsakega podjetja mora biti čim večja varnost pri delu. Nihče ne želi, da bi se njegovim zaposlenim karkoli pripetilo, sploh pa ne po krivdi podjetja. Vaši zaposleni morajo imeti ustrezna delovna oblačila, ki jim omogočajo, da učinkovito in brez nepotrebnega strahu opravljajo svoje naloge.

 

Varilci, upravljavci strojev, osebje na montažnih linijah in tisti, ki delajo v okoljih z nadzorovano temperaturo, potrebujejo ustrezna oblačila, ki jih ohranjajo varne in vidne v delovnem okolju. V primerjavi s posledicami nezgode, so delovna oblačila in delovna obutev, ki  nezgodo preprečujejo, zelo ugodni. Ustrezna delovna oprema izpostavljene elementom ščitijo z uravnavanjem toplote, zagotavlja udobno delovno obutev za tiste, ki so na nogah ves dan ali noč, ščiti delavce pred zdrsi ter jih brani pred padajočimi in prodirajočimi predmeti.

 

Pravilna delovna oblačila lahko tako zmanjšajo število nesreč in poškodb ter tudi število dni bolniške odsotnosti. To je zanesljiva formula za povečanje produktivnosti in hkrati zaščito ugleda vašega podjetja.

 

 

LAŽJA IDENTIFIKACIJA

Enostavnejša identifikacija med zaposlenimi in javnostjo za tiste, ki so v vlogi strank, je bistvenega pomena. Vaši delavci lahko vidijo, na koga se lahko obrnejo po dodatno pomoč, stranke vedo, koga lahko prosijo za pomoč, delavci pa se začnejo počutiti kot strokovnjaki, kakršni tudi so.

 

Vsa podjetja si morajo prizadevati za močan prvi vtis. Profesionalno oblečeni zaposleni so pomemben element, pri katerem se bolj zavedajo svojih dejanj in se obnašajo pozitivno.

 

 

USTVARJA ENAKOST

Uniformirana delovna sila je jasna projekcija zdravega delovnega mesta, kjer so vsi na isti strani. Vaši delavci imajo občutek, da imajo skupen cilj, in vsi se počutijo kot del iste ekipe.

 

 

PRIHRANEK DENARJA

Industrijske uniforme dolgoročno prihranijo denar, zaposleni prihajajo na delo z zavedanjem, da imajo prava delovna oblačila, ki so udobna, ne omejujejo, so dobro oblikovana in se dobro prilegajo. Industrijska delovna oblačila morajo biti izdelana iz kakovostne tkanine, ki ne povzroča draženja, in po potrebi ustrezati predpisom o osebni varovalni opremi za njihovo vlogo, da se zagotovi, da produktivnost ni ovirana.

 

 

 

Pri UTG Vodnik ponujamo zaščitno opremo, od glave do peta. V naši ponudbi lahko najdete zaščitna delovna oblačila ter zaščitno obutev z raznoraznimi funkcijami, zaščitne čelade, zaščitne maske, zaščitne delovne rokavice, pa tudi vse za varno delo na višini. Preverite naš prodajni program tukaj, ali pa nas obiščite v naši trgovini na Viru pri Domžalah. 

Za vsa vaša vprašanja pa smo vam na voljo na info@utg-vodnik.si ali na 01 724-82-58.

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Kakšna je razlika med odsevnimi in viskovidnimi zaščitnimi oblačili?
HI-VIS vs. odsevna zaščtina oblačila

Če je varnost  vaša prednostna naloga, vendar vas ne obvezujejo evropski standardi za zaščito pri delu, kaj potem storiti? V tem primeru imate dve možnosti: Lahko izberete oblačila z izboljšano vidljivostjo ali pa povečate varnost in izberete oblačila z visoko vidljivostjo. Preberite, kaj je za vas bolje.

Razumevanje standarda EN343 - Vodoodporna in zračna zaščitna oblačila

Poznate evropski standard EN343 za vodoodporna in zračna zaščitna oblačila? Preberite kaj točno pomeni in kako se preiskuša. V blog zapisu lahko preberete tudi kako se vzdržuje nepremočljiva delovna oblačila in kako izbrati pravo zaščitno nepremočljivo oblačilo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih