Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu kratkih delovnih hlač

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu kratkih delovnih hlač

Mnogi od nas se ob hudi vročini zanašamo na kratke delovne hlače. Vendar je izbira pravih kratkih delovnih hlač, ki ustrezajo zahtevam vašega dela in okolja, lahko ključnega pomena. Pri nakupu delovnih kratkih hlač morate upoštevati nekaj glavnih dejavnikov.

 

Trpežnost

Kako trpežne morajo biti vaše delovne hlače? Najbolj trpežne vrste delovnih hlač uporabljajo tkanino Cordura. Če potrebujete nekaj zelo trpežnega, je to verjetno vaša najboljša možnost. Slabost te tkanine je, da je na začetku lahko nekoliko toga in lahko zadržuje toploto. Zato je večina delovnih hlač narejena iz kombinacije Cordure in pa bolj lahke, ampak manj trpežne tkanine. Zelo dobre lastnosti proti obrabi ima tudi poliester, vendar kot tkanina sama ni preveč udobna za nošenje. Zato ga v stroki delovnih oblačil najpogosteje mešamo z bombažem. Večji kot je v tkanini delež poliestra, bolj vzdržljive in trpežne – vendar manj udobne - bodo hlače.

Seveda najdete lahko tudi lahke delovne hlače, vendar se prepričajte, da so smiselne za vaše delo. Ali bodo lahke kratke delovne hlače vzdržale? Če bodo, je to verjetno vaša najboljša izbira, še posebej v hudi vročini.

 

 

Udobje

Potrebujete udobne delovne hlače, saj se vam bodo dolgi dnevi v neudobnih hlačah zdeli še daljši. Seveda lahko k udobju pripomore tudi prileganje, vendar lahko na udobje vaših delovnih hlač vpliva več stvari:

 

Raztegljiva tkanina

Mešanice raztegljivih tkanin vsebujejo malo spandeksa oziroma elastana, da so delovne hlače prožne. To je v zadnjih nekaj letih postalo vse bolj priljubljeno.
Omogoča vam, da se lažje upogibate in sklanjate.

Slabost takih hlač pa je, da te vrste kratkih hlač niso vedno tako vzdržljive na dolgi rok.

Primer kratkih hlač iz raztegljive tkanine so kratke delovne hlače Bortan.

 

 

 

 

Raztegljiv razkorak

Kompromis med vzdržljivimi in udobnimi elastičnimi delovnimi hlačami pa so hlače iz trpežne tkanine, ki imajo v razkoraku všitke elastične tkanine.

Tako so hlače raztegljive na predelih, kjer je to potrebno, na drugih mestih pa so narejene iz trpežnega materiala.
Primer takega kompromisa so kapri delovne hlače Gemini.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tkanina, ki diha

Tkanina, ki odvaja vlago in diha, lahko v vročini naredi veliko razliko.

Omogoča odvajanje telesne toplote, nekatere tkanine, ki odvajajo vlago, pa lahko celo pomagajo do manjše mere uravnavati telesno temperaturo.

To so tehnološko napredni materiali, ki so bili v osnovi razviti za vojake, sedaj pa so postali dostopni tudi širši populaciji.

Primer takih delovnih hlač so kratke delovne hlače Advanced.

 

 

 

 

100% bombaž

Lahke, raztegljive in ob enem trpežne tkanine pa so praviloma tudi manj cenovno dostopne. Odlična alternativa so kratke delovne hlače, narejene iz lahkotnega naravnega materiala, kot je bombaž. Bombaž je naravno vlakno, ki absorbira in odvaja toploto iz telesa, zaradi česar je oblačilo prijetno za nošenje v vročih poletnih dneh.

Bombaž je prijazen tudi do občutljive kože, poleg tega pa je cenovno dostopnejši, kot oblačila iz tehnološko naprednih materialov.
Primer kratkih delovnih hlač, ki so v celoti izdelane iz bombaža, so kratke delovne hlače Fusion Tech.

 

 

 

 

Število žepov

Koliko žepov potrebujete, da boste lažje opravljali svoje delo? Če imajo hlače našitih več žepov, kot jih potrebujete, lahko to le zmanjša okretnost in poveča težo delovnih hlač. To ne pomaga nikomur. Vendar je lahko težava tudi premalo žepov. V primeru, da se vaše potrebe glede uporabe žepov spreminjajo, pa so najboljša rešitev kratke delovne hlače, ki imajo snemljive žepe, kot so kratke delovne hlače Job.

 

 

 

 

Celoten izbor naših kratkih delovnih hlač si lahko pogledate tukaj, ali pa se oglasite v naši trgovini, kjer jih lahko tudi poiskusite. 

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Kaj obleči, ko so dnevi pasji.

Zdi se, da je poletni čas vedno kompromis med dobro delovno zaščito in lahkimi, prijetnimi materiali, v katerih nam ne bo vroče. Vendar ni potrebno, da je vedno tako. Svetujemo, kaj obleči, ko so dnevi pasji.

 

Kaj so pravzaprav funkcijska oblačila?

Funkcijska oblačila so tista oblačila, katerih namen je zadovoljiti potrebo po funkcionalnosti in prilagodljivosti določenim pogojem. Prej so bila takšna oblačila privilegij vojaške industrije in športa, danes pa so v naši novi resničnosti vse meje izbrisane in zdaj so vsi ti privilegiji na voljo tudi običajnim uporabnikom.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih