Kako izbrati primerno medicinsko uniformo?

Kako izbrati primerno medicinsko uniformo?

Zdravstveni delavci opravljajo eno najzahtevnejših del in pogosto delajo v dolgih izmenah, zato sta udobje in praktičnost izrednega pomena. Kateri so pomembni dejavniki, katere moramo upoštevati pri izbiri primerne medicinske uniforme?

 

 

Visokokakovostne medicinske uniforme so narejene iz debele tkanine, ki predstavlja pregrado. To zagotavlja, da telesne tekočine, ki pridejo v stik z njimi, ne pridejo v neposreden stik s kožo uporabnika.
Poleg tega imajo tudi funkcijo lažje idetifikacije. V medicinski uniformi je zdravstveni delavec lahko takoj prepoznaven, tako kot v kateri koli drugi uniformi. Profesionalnega zdravstvenega delavca zlahka ločimo od posameznika iz javnosti, če nosi uniformo. To pacientom in njemu lahko prihrani čas in olajša delo.
Na kaj vse pa  moramo biti pozorni, ko izbiramo medicinsko uniformo?

 

Ravnovesje med stroški in udobjem

Čeprav ne smete plačati več, kot si lahko privoščite, je pomembno vedeti, da lahko najdete kakovost za dostopno ceno. Delovne tunike boste po vsej verjetnosti nosili vsak dan na delo, zato bodo vsakodnevno izpostavljene različnim snovem, pred katerim vas bodo zaščitile. To pa pomeni, da je treba pogosto in grobo čistiti, da bi jih razkužili. Če želite, da vam bo tunika dolgo služila, izberite trpežno tkanino, ki bo prenesla mnoga pranja.

 

Potisk na tkanini

Pri tem močno vplivajo pravila oblačenja, saj številne bolnišnice od svojega osebja zahtevajo, da nosi enobarvne obleke, včasih pa celo zahtevajo, da nosijo določene barve glede na svoje delovno mesto. Če delate na kliniki ali v bolnišnici z malo več svobode, pa se lahko sami odločite, ali se boste odločili za potisk na uniformi.

Ti so morda še posebej priljubljeni med zdravniki in medicinskimi sestrami, ki delajo v pediatriji, vendar je na voljo veliko vzorcev, ki se zdijo primerni in celo profesionalni med vsemi starostnimi skupinami.

 

Prileganje

Medicinske uniforme imajo pogosto različne kroje, ki so posebej namenjeni moškim, ženskam in tudi posameznikom, ki iščejo unisex možnosti.

Pri izbiri tunike preverite tudi, da vas ne omejuje pri gibanju. Dobro prilegajoča se uniforma vam bo omogočila, da se boste zlahka gibali in bili aktivni dolge ure, ne da bi se počutili neudobno.

Izbira tesno ali ohlapno prilegajoče se uniforme je odvisna od osebnih preferenc, če le omogoča dovolj gibanja, da vas ne bi ovirala. Omogočati mora tudi, da se lahko upogibate, sklanjate in raztegujete, ne da bi se počutili neprijetno ali celo natrgali tkanino.

Zdravstveni delavci morajo pogosto hiteti, dvigovati bolnike in opremo ter so pogosto izpostavljeni škodljivim patogenom, zato jim morajo oblačila omogočati, da jim bo pri delu kar se da udobno. Omogočati morajo širok razpon gibanja in zaželeno je,  da imajo žepe za shranjevanje najnujnejših stvari.

 

Barva

Danes lahko izbirate med številnimi barvami. Večina daje prednost zeleni ali modri barvi, saj so raziskave pokazale, da je s teh barv lažje sprati krvave madeže. Zelena in modra oblačila so tudi prijaznejša do oči v primerjavi z rdečimi ali belimi, ki lahko povzročijo utrujenost oči.

 

Praktične značilnosti

Ne glede na to, na kateri poziciji delate, žepi nikoli niso odveč. Na oblačilu mora biti več dobro nameščenih žepov, ki omogočajo enostavno shranjevanje in doseganje predmetov, kot so pisalni pripomočki, medicinski instrumenti ali telefon.

 

Medicinske delovne hlače Dante

Medicinske delovne hlače Dante so izdelane iz lahke in zračne tkanine, ki vsebuje elastan. Zaradi tega so izjemno udobne za nošenje, model pa se prilega tako moškim, kot ženskam.

Hlače Dante imajo v pasu elastiko, zanke za pas in vrvico, s pomočjo katere se lahko regulira širina pasu. Imajo dva stranska in dva spodnja žepa, ter en žep zadaj. Na desnem stegnu je tudi elastična vrvica za pritrjevanje izkaznice.

Medicinske delovne hlače Dante boste vzljubili zaradi njihove lahkotnosti in ravno prav močne elastike, ki se vam ne bo nikoli zažirala v pas.

Več o hlačah Dante si lahko preberete tukaj. Poglejte si tudi naš celoten program, namenjen zdravstvenim delavcem tukaj.

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Kako barva vaše medicinske tunike vpliva na počutje pacientov?

Znanstveniki že stoletja povezujejo barve s čustvenimi odzivi in počutjem. Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo barve lahko velik vpliv ne le na počutje tistega, ki jih nosi, temveč tudi na vse ostale okrog njega. Lahko torej barve vaše medicinske tunike vplivajo na počutje pacientov? In če ja, katero barvo je najbolje izbrati?

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih