Kaj je sistem BOA® Fit in ali je res boljši od vezalk pri običajnih delovnih čevljih?

Kaj je sistem BOA® Fit in ali je res boljši od vezalk pri običajnih delovnih čevljih?

Sistem zapenjanja BOA je pameten in patentiran sistem za natikanje ali snemanje delovnih čevljev ali škornjev. Klasične vezalke nadomeščajo žice iz nerjavečega jekla, ki so povezane z vrtljivim gumbom. Ta gumb se uporablja za zategovanje, rahljanje in zatikanje vezalk na mestu.

 

 

Tako kot pri številnih inovativnih tehnologijah in sistemih ima tudi sistem zavezovanja vezalk BOA korenine v športni industriji. Sistem že zelo dolgo uporabljajo deskarji na snegu, alpinisti, igralci golfa in kolesarji.

Trenutno se inovativne vezalke vse pogosteje pojavljajo v osebni zaščitni opremi, kot so delovni čevlji ali gasilski škornji.

 

 

KAKO DELUJE SISTEM ZAPENJANJA BOA?

 

To je pravzaprav zelo preprosto: z obračanjem gumba zategnete ali razrahljate vezalke. Pritisk se enakomerno porazdeli na vaš delovni čevelj. Če gumb obrnete do konca navzgor (funkcija hitrega sproščanja), čevelj popolnoma sprostite.

 

Poleg preprostega principa potiskanja in vlečenja gumb BOA odbija pesek, olja, blato in druge umazane snovi. Tako vam za zategovanje vezalk ni treba sneti zaščitnih rokavic in se lahko namesto tega osredotočite na delo.

Sistem BOA® je zagotovilo za optimalno in stabilno prileganje - ves dan. Sistem BOA® Fit izboljša prekrvavitev stopal, saj odpravlja točke pritiska v obutvi. To zagotavlja optimalno udobje in učinkovitost pri delu.

 

 

PREDNOSTI SISTEMA BOA® FIT

 

Sistem BOA® je izdelan iz zelo trpežnih materialov, ki so preizkušeni v ekstremnih pogojih, kar zagotavlja visoko učinkovitost v vseh okoljih. Zato sta tako številčnica kot vezalke v sistemu BOA® Fit zagotovljena za celotno življenjsko dobo izdelka, v katerega sta vgrajena.

 

 

KAKO SE SISTEM ZAVEZOVANJA BOA RAZLIKUJE OD OBIČAJNIH VEZALK?

 

Moč

Tradicionalni delovni čevlji so opremljeni z običajnimi vezalkami. Če želite delovne čevlje zares zategniti, boste morali uporabiti kar nekaj sile. Obračalni gumb hitro deluje s silo v samo nekaj vrtljajih.

 

Hitrost

Kadar morate delovne čevlje natakniti hitro, so običajne vezalke pogosto predolge in za njihovo zavezovanje porabite preveč časa. Vzemimo za primer gasilce, ki morajo svoje posredovanje začeti takoj. Gasilski čevlji z vezalkami BOA lahko pomagajo pospešiti postopek.

 

Obraba

Večina vezalk je izdelana iz poliestra, ki je zelo trpežen in na obrabo odporen material. Vendar redno zategovanje ali rahljanje vezalk nikakor ne pripomore k preprečevanju raztrganosti. Sistem za vezalke BOA ima žice iz nerjavečega jekla z močnim premazom, ki odbija umazanijo in je odporen na vodo.


 

PREPREČEVANJE TVEGANJ NA DELU

 

Udobje in enostavnost uporabe sta ena stvar, toda ali delovni čevelj BOA pomaga preprečevati nesreče pri delu?
 

Tukaj je nekaj prednosti nošenja čevljev ali škornjev BOA.:

 

  • Manj nevarnosti spotikanja in spotikanja z nezavezanimi čevlji
  • Brez zapletanja vezalk v stroje.
  • Nič več dolgih vezalk, ki vas ovirajo pri opravljanju vašega dela.
  • Hitrejše natikanje ali snemanje delovnih čevljev
  • Enakomerno razporejena napetost, zaradi katere je manj bolečin v stopalih
  • Gre za vzdržljiv sistem, ki z rednim vzdrževanjem podaljša življenjsko dobo čevlja.
  • Ni potrebno snemati zaščitnih rokavic za zavezovanje

 

 

 

 

JE TO KONEC TRADICIONALNIH VEZALK?

 

Tako daleč še nismo, saj se je pojavilo nekaj pomislekov. Če imate zelo majhne gležnje ali noge, se vezalke BOA ne morejo tako močno zategniti kot pri tradicionalnih vezalkah.

 

Če se sistem zapenjanja BOA kakor koli poškoduje, čevlja ne morete več zategniti ali zrahljati in ste obtičali. Svoje vezalke BOA lahko popravite s kompletom rezervnih delov. Vendar lahko to traja kar nekaj časa.

 

Vseeno imajo delovni čevlji s sistemom BOA® nedvomno kar nekaj prednosti pred klasičnim zavezovanjem čevljev, zato se pričakuje dvig njihove priljubljenosti.

Če tudi vas zanimajo zaščitni delovni čevlji s sistemom BOA® Fit, si našo ponudbo lahko ogledate tukaj, ali pa se oglasite v naši trgovini na Viru pri Domžalah, kjer si nekaj modelov lahko ogledate tudi v živo.

 

 

 

Povezane vsebine: 

Povezane novice

Ali ste se kdaj sprehajali po preprogi in ste ob dotiku na primer kljuke vrat dobili električni šok? Potem ste se srečali s statično energijo! Energija, ki se nabira v vašem telesu, pride ven in povzroči majhno iskro, ko se dotaknete nečesa kovinskega. Te iskre so za vaše telo neškodljive, lahko pa povzročijo resne težave pri delu v industrijskem okolju, kjer so na voljo topila, goriva itd. ali kjer se uporabljajo občutljive elektronske komponente.

Gotovo poznate pravilo, da višja kot je vodoodpornost, manjša je zračnost. Kako so torej lahko zračni delovni čevlji tudi nepremočljivi? Je to le mit ali resnica? Preberite v nadaljevanju.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih